12.APR 2013
A TEMPO

 Četvrtog festivalskog dana na  A tempu, u nedjelju, 14. aprila, sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta će nastupiti Crnogorski gitaristički duo. Duo je nastao 2005. godine, a čine ga dvojica istaknutih crnogorskih gitarista Goran Krivokapić iDanijel Cerović. Na repertoaru će biti kompozicije: Dušana BogdanovićaAstora Pjacole i Karla Domenikonija.

Koncertu će prethoditi promocija dva CD-a u izdanju Mzičkog centra Crne Gore: gitariste Gorana Krivokapića i Crnogorskog gitarističkog dua, koja je planirana za 19 časova u Press Sali Crnogorskog narodnog pozorišta. Na promociji će govoriti producent Vanja Lisjak i Žarko Mirković, direktor Muzičkog centra Crne Gore.

Narednog dana, u ponedjeljak, 15. aprila na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, sa početkom u 20 časova biće priređen koncert svjetski poznatog violiniste “ kralja ciganske violine”, podjednako vještog u izvođenju klasične muzike, džeza i folklornog idioma svoje domovine Mađarske, Robija Lakatoša. On će nastupiti u pratnji svog “terciste” Lasla Bonija i Gjas benda iz Subotice, koji čine: cimbalista,Mišel Kurina, kontrabasista, Ferenc Kurina, pijanista Janoš Kurina, violinista Robert Lakatoš i bubnjar Robert Ambruš.

Na koncertu će biti izvedene popularne kompozicije: Jozefa  Suha Baloga, Mišela Legranda, Robija Lakatoša, Đanga Rajnharda, Enia Morikonea…

 

 


< NazaD na aktuelnosti