16.APR 2013
A TEMPO

Utorak, 16. aprila na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta sa početkom u 20 časova, u okviru XII međunarodnog muzičkog festivala A tempo, ponovo će nastupiti Crnogorski simfonijski orkestar.

Pod upravom jednog od najpoznatijih dirigenata na našim prostorima, maestra Bojana Suđića, sa kojim orkestar ima dugogodišnju uspješnu saradnju, pored uvertire za operu Leonora, Ludviga van Betovena i Koncerta za violu i orkestar op.88 u e-molu, Maksa Bruha, nakon više od četrdeset godina u Crnoj Gori orkestar će izvesti Betovenovu Petu simfoniju u c-molu, op.67. “Simfonija sudbine” kako se često naziva, završena je i premijerno izvedena u Beču, 1808. godine. Četiri stava ove kompozicije, jedan od najznačajnijih muzičkih kritičara, Paul Beker je okarakterisao kao: “Borbu, Nadu, Očajanje i Pobjedu”.

Solističke dionice u Bruhovom Koncertu će tumačiti: crnogorski umjetnik  Ivan Vukčević, prvi violista orkestra “della Svizzera” (Lugano, Švajcarska) i Milan Reriha, prvi klarinetista Praškog klarinetskog kvarteta i profesor klarineta na Konzervatorijumu u Luganu.  


< NazaD na aktuelnosti