12.SEP 2013
NJEGOSEVI ODJECI

 Muzički centar Crne Gore u saradnji sa Centrom za djelatnosti  kulture u Bijelom Polju i Kraljevskim pozorištem Zetski dom na Cetinju organizovao je Koncert Crnogorskog horskog ansambla posvećen obilježavanju 200 godišnjice rodjenja P.P. Njegoša.

Prvi koncert, pod nazivom Njegoševi odjeci, biće održan u petak, 13. septembra sa početkom u 20 časova u Centru za djelatnosti kulture u Bijelom Polju. Narednog dana, u subotu, 14. septembra takodje sa početkom u 20 časova ansambl će nastupiti  u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.

Ansambl će predvoditi dirigenti:  Darinka Matić-Marović, Ilija Dapčević, Zoja Đurović, Aleksandra Knežević i Mihajlo Lazarević.

Program je sastavljen od djela savremenih autora koja su inspirisana Njegoševim stvaralaštvom: Dejana Despića, Vojina Komadine i Rajka Maksimovića, a posebnu zanimljivost čine izvođenja djela troje crnogorskih autora, koja su premijerno predstavljena na ovogodišnjem A tempu:  Žarka Mirkovića, Aleksandra Perunovića i Nine Perović.

Kao solisti na koncertu će se predstaviti: sopranistkinja  Olivera Tičević, violinista Ols Cinco i violončelista Srđan Sretenović.

Koncert je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore. 

 


< NazaD na aktuelnosti