17.SEP 2013
Crnogorski horski ansambl na 48. Mokranjčevim danima

Nakon koncerata u Bijelom Polju i Cetinju, Crnogorski horski ansambl će nastupiti na 48. Mokranjčevim danima u Negotinu, koji se ove godine održavaju od 12. do 20. septembra. Pored navedenog, u okviru Mokranjčevih dana biće održana i promocija, najnovijeg izdanja Muzičkog centra Crne Gore, knjige Muzička umjetnost akademika Dejana Despića.  Promocija knjige  će se održati u srijedu, 18. septembra u Mokranjčevoj rodnoj kući, a na njoj će govoriti dr Sonja Marinković, dr Branka Radović i Žarko Mirković. 

Narednog dana, u četvrtak, 19. septembra u Domu kulture biće upriličen koncert povodom 200 godina od rođenja P. P. Njegoša. I na ovom koncertu Crnogorski horski  ansambl će predvoditi dirigenti:  Darinka Matić-Marović, Ilija Dapčević, Zoja Đurović, Aleksandra Knežević i Mihajlo Lazarević. 

Na programu će biti djela savremenih kompozitora koja su inspirisana Njegoševim stihovima: Tužbalica - Dejana Despića, Počitajemi -  Vojina Komadine, Kletva - Aleksandra Perunovića, Testamenat - Rajka Maksimovića, Neka bude - Nine Perović  i Trenos - Žarka Mirkovića.  

Na koncertu Crnogorskog horskog ansambla će, pored instrumentalnog sastava, kao solisti nastupiti: sopranistkinja  Olivera Tičević, violinista Ols Cinco i violončelista Srđan Sretenović. 


< NazaD na aktuelnosti