13.FEB 2014
Koncert Pozdrav iz Austrije

              Koncert Pozdrav iz Austrije, koji se zahvaljujući uspiješnoj saradnji Muzičkog centra Crne Gore i Ambasada Austrije u Podgorici i  Sarajevu  održaće se četvrtu godinu za redom.

              Pod dirigentskom upravom čuvenog maestra iz Beča Uve Tajmera, Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti   u četvrtak, 13. februara na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici sa početkom u 20 časova, a narednog dana u Tivtu, u Dvorani Centra za kulturu u 19 časova. Nakon koncerata u Crnoj Gori, u saradnji sa Ambasadom Austrije u Sarajevu, isti program biće izveden u okviru međunarodnog festivala “Sarajevska zima” u Narodnom pozorištu u  Sarajevu, 15. februara.

              Po tradiciji, program se sastoji od popularnih djela koja se izvode na Novogodišnjem koncertu u Beču: valcera, polki, marševa i arija austrijskih kompozitora: Johana i Jozefa Štrausa, Karla Mihaela Cirera, Emeriha Kalmana, Franca Lehara, a  sbiće izvedena i uvertira iz  prve crnogorske opere Balkanska carica, Dionizija de Sarna San Đorđa.

              Kao i prethodne godine solisti na koncertu će biti sopranistkinja Brigita Šimon i koncertmajstor Nandor Sederkenji, a pored njih će nastupiti i bosansko- hercegovački umjetnik, bas Ivica Šarić, koji je dobro poznat i crnogorskoj publici.

              Koncerti se organizuju uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, a cjelokupan prihod sa koncerata u Podgorici i Sarajevu biće uplaćen u humanitarne svrhe. 


< NazaD na aktuelnosti