21.APR 2016
deveti koncert na XV Međunarodnom muzičkom festivalu A tempo

Zahvaljujući uspješnoj saradnji Muzičkog centra Crne Gore i Tha Capital Plaza  deveti koncert na XV Međunarodnom muzičkom festivalu A tempo, u četvrtak, 21. aprila sa početkom u 20 časova  biće priređen u atrijumu The Capital Plaza. Na koncertu će nastupiti Uska Kan Brass Band i Maleševske Zurle iz Makedonije.               

USKA KAN je autentični romski bend čija većina članova potiče iz muzičke porodice Kanturovi (Berovo, Makedonija). Osvojili su mnogobrojne nagrade, među kojima se ističe pobjeda na najvećoj regionalnoj smotri trubača u Guči. Na istoj smotri najmlađi trubač, solista benda Demir Kanturski je osvojio nagradu Zlatna truba, 2013. godine, a naredne, 2014. ansambl je proglašen najboljim međunarodnim bendom na festivalu. Uska Kan ima autentični muzički izraz baziran na balkanskim, turskim ritmovima. Bend je učestvovao na jednom od najvećih festivala u Australiji, Australia Wood ford Folk Festival, gdje su održali šest koncerata.

MALEŠEVSKE ZURLE, jedan od vodećih makedonskih zurla i tapan ansambala, nastupa po cijelom Balkanu, kao i na festivalima u Austriji, Holandiji, Švajcarskoj i Turskoj. Zvuk zurli i tapana sa energičnim melodijama i ritmovima dio je starijeg sloja makedonske tradicionalne muzičke kulture. Maleševski Zurli predvodi Milaim Destanovski, porijeklom iz istočne Makedonije,  nastanjen u SAD,  koji aktivno održava seminare iz tradicionalne makedonske muzike i plesa.

 
 
 

< NazaD na aktuelnosti