21.NOV 2010
Otvaranje treće sezone ansambla Crnogorski gudači

Dirigent Grigorij Krasko
Solisti Igor Perazić, violončelo
Panta Veličković, violina

Nakon veoma uspješnog koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra koji je održan 12. novembra u Nacionalnom teatru, ansambl Crnogorski gudači, koji takođe djeluje u okrilju Muzičkog centra Crne Gore, otvoriće svoju treću koncertnu sezonu nastupima na Cetinju i u Podgorici. 
 
Koncert pod nazivom “Omaž Bahu” biće priređen u nedjelju, 21. novembra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom /na Cetinju/ sa početkom u 20h, a narednog dana u Podgorici na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, takođe sa početkom u 20 časova.
 
Pod upravom umjetničkog rukovodioca ansambla i koncertmajstora Crnogorskog simfonijskog orkestra, Grigorija Kraska biće izvedena djela najznačajnijeg baroknogkompozitora Johana Sebastijana Baha (1685-1750) /Treći Brandenburški koncert u G-duru/ i njegovih sinova: Johana Kristijana Baha (1735-1782) /Koncert za violu i gudače u c-molu/, Karla Filipa Emanuela Baha (1714-1788) /Koncert za violončelo, gudače i kontinuo u a-molu/ i Vilhelma Fridemana Baha (1710-1784) /Simfonija za gudački ansambl u F-duru/. Koncertom “Omaž Bahu” ansambl Crnogorski gudači obilježava   trista dvadeset pet godina od rođenja Johana Sebastijana Baha i trista godina /od rođenja/ Vilhelma Fridemana Baha.         Solističku dionicu u kompoziciji K.F.E. Baha će tumačiti Igor Perazić, prvi violončelista Crnogorskog simfonijskog orkestra dok će u djelu J.K. Baha solističku dionicu viole interpretirati Panta Veličković, vođa sekcije viola Crnogorskog simfonijskog orkestra.
 
Koncert na Cetinju se realizuje u saradnji Muzičkog centra Crne Gore i Zetskog doma, povodom proslave 100 godina od osnivanja Kraljevskog pozorišta.
 
 
 
 

< NazaD na aktuelnosti