18.MAR 2011
CRNOGORSKI GUDAČI

U ponedjeljak , 21. marta sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta će nastupiti Crnogorski gudači pod dirigentskom upravom maestra Grigorija Kraska.

Na koncertu pod nazivom “Omaž Vivaldiju” biće izvedena djela jednog od najznačajnijih kompozitoraiz perioda baroka Antonia Vivaldija (1678-1741). Iz opusa Vivaldija, koji broji preko 770 kompozicija, Crnogorski gudači će interpretirati koncerte za različite solističke instrumente. U prvom dijelu koncerta biće izvedeni: Koncert za gudače u d-molu,Koncert u a-molu za dvije violine i gudače,Koncert za obou gudače i kontinuo u C-duru, Koncert u g-molu za dva violončela, gudački ansambl i kontinuo, a u drugom Koncert za gudački ansambl u d-molu,Koncert u e-molu za fagot, gudački ansambl i kontinuo, Končerto groso u h-molu za četiri violine, violončelo i gudački ansambl i Simfonija za gudački ansambl, br. 2 u G-duru.
 
Solističke dionice u koncertima će tumačiti članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra violinisti: Boris Rabuzin,  Marko Simović, Dušan Rakonjac i  Tanja Bogdanović; violončelisti Igor Perazić i Igor Tinčerov; oboista Petar Fedkov i fagotista Mihajlo Radivojević.
 

< NazaD na aktuelnosti