12.APR 2012
A TEMPO

Četvrtog festivalskog dana na A tempu, u četvrtak, 12. aprila, u 20 časova, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta će nastupiti Diknu Šneberger džez trio iz Austrije. Članovi tria:  Diknu Šneberger, gitara,  Martin Špicer, gitara  i  Joši Šneberger, kontrabas, će interpretirati kompozicije jednog od najpoznatijih džez muzičara Đanga Rajnharda (1910-1953), kao i obrade kompozicija: Džona Lenona/Pola Makartnija, Ben Berna/Maceo Minkarda, Bireli Lagrena, Neli Kasmana… Koncert džez tria se organizuje u saradnji sa Ambasadom Austrije.

Istog dana, sa početkom u 19 časova, u Press Sali CNP-a,  biće upriličena Promocija knjige autorke Vesne Ivanović: Muzički život u Podgorici i Crnoj Gori u doba Nikole I Petrovića Njegoša. Na promociji će govoriti: Dr. Sonja Marinković, Žarko Mirković i Vesna Ivanović.

Poslednji koncert u prvoj nedjelji festivala planiran je za subotu, 14. april,  u 20 časova,  kada će na Velikoj sceni CNP-a nastupiti akademski hor iz Beograda, Kolegijum muzikum pod dirigentskom upravom: Darinke Matić-Marović i Dragane Jovanović. Hor će premijerno izvesti obrade kompozicija crnogorskih autora XIX i XX vijeka: Molitva bogu – Jelisavete Popović, Na Liparu – knjaza Mirka Petrovića i Smiluj se – Antuna Homena, koje je uradio Radovan Papović, kao i nova djela najmlađih crnogorskih autora Vokalise – Aleksandra Perunovića, Majka Jova u ruži rodila – Nine Perović. Pored ovih, na programu će se naći i ostvarenja: Borislava  Tamindžića,  Žarka Mirkovića, Senada Gačevića, Marka Tajčevića, Dejana Despića, Kornelija Stankovića  i  Nemanje Savića.

Nakon praznika, prvi koncert biće utorak, 17. aprila, u 20 časova, na Velikoj sceni CNP-a kada će nastupiti gudački kvartet Rubikon koji predvodi naš poznati violinista Roman Simović. Pored njega, članovi kvarteta su Miloš Petrović, violina, Branko Kabadaić, viola i Dragan Đorđević, violončelo. Na programu će biti kompozicije: Đakoma Pučinija – Crisantemi za gudački kvartet, Edvarda Elgara – Gudački kvartet u e-molu op.83, Tošia Hosokave – Gudački kvartet “Cvjetanje” i Morisa Ravela – Gudački kvartet  u F-duru.

Istog dana, u Kotoru će u 19 časova, u Crkvi Sv. Duha nastupiti Mlade Crnogorske pijanistkinje: Ana Vujošević, Amina Nikočević i Vladana Perović.

 

Program - 12.april

Program - 14.april

Program - 17.april

 


< NazaD na aktuelnosti