14.OKT 2012
KONCERT CRNOGORSKOG SIMFONIJSKOG OKRESTRA U ANKARI

 Naši simfoničari  nastupiće u glavnom gradu Turske, Ankari, u ponedjeljak, 15. oktobra,  na Trećem međunarodnom festivalu „Susret Istoka i Zapada“, u prestižnoj MEB ŠURA dvorani.

Pod dirigentskom upravom maestra Grigorija Kraska na koncertu će biti izvedene kompozicije:  Muzika Sioranu – Žarka Mirkovića,  Koncert za flautu, harfu i orkestar u C-duru, KV299 – Volfganga A. Mocarta i Simfonija br.7 u A-duru – Ludviga van Betovena. U Mocartovom Koncertu solističku dionicu harfe će tumačiti Ljiljana Nestorovska, gostujuća članica Crnogorskog simfonijskog orkestra, dok će dionicu flaute interpretirati  najpoznatija turska flautistkinja Šefika Kutluer, kojoj je ovaj festival i posvećen.

Festival je počeo 30. septembra i trajaće do 19. oktobra a pored Crnogorskog simfonijskog orkestra učesnici su: kineski ženski orkestar „Juangsu“, instrumentalni ansambl iz Koreje, Kamerni orkestar Litvanske filharmonije, Solunski festivalski orkestar, Kamerni orkestar Kazakhstana, Kosovska filharmonija, kao i  solisti i grupe iz Meksika i Turske.

Nastup Crnogrskog simfonijskog orkestra na festivalu u Ankari pomoglo je  Ministarstvo kulture Crne Gore, a podršku realizaciji gostovanja pružila je i  avio kompanija Turkiš Erlajnz.

 


< NazaD na aktuelnosti